Ekoaldek menu ekologikoak gehitu ditu Nafarroako errestaurazio kolektiboan, eguneko 1.800 menu izatetik 11.500 menu izatera pasatuz lau urtean

Egun, Ekoaldek hornitzen ditu: bi sukalde nagusi, sukaldeak dituzten 34 ikastetxe, baserri-eskola bat, ospitale bat eta bi zentro soziosanitario

Ekoldek dituen 66 bazkideetatik 54 ekoizleak dira (14 abeltzainak), 33 elaboratzaileak eta  inportatzaile bat. Nafarroan errestaurazio kolektiboan gehien eskatzen diren 3 elikagai-familiak lekaleak, barazkiak eta fruta dira. Horiek, azalera handia hartzen dute Ekoladeren baitan: esaterako, Nafarroako ekologikoz landatutako lekaleen azaleraren % 72. Barazki ekologikoen % 25 eta fruta ekologikoaren % 35, sagarraren % 53 eta kiwien % 77 nabarmentzen dira ere. Halaber, Nafarroako gandadutegi-ekoizle ekologikoen % 27 Ekoalderi lotuta daude.

23-sep-2022 12:08:00