Descárgate la app
Mahastizaintza eta enologia
Sektorerako laguntzak eta zerbitzuak Ardoak eta mahastizaintzako eta ardogintzako eremuak Nafarroan. Kontrolak eta ikerketa, eta sektorearekin lotutako beste gai batzuk
Mahastizaintza eta enologia
Kalitatea babestea
Kontrolak eta ikerketa
-
Egoera fenologikoen asteroko buletina keyboard_arrow_down
-
Heltze-kontrola: heltzen hasten denetik mahats-bilketaren unera arte keyboard_arrow_down
-
Nafarroako Mahastizaintza eta Enologia Zentroa: I+G+Ba. Mahasti esperimentala eta upategia trending_flat
Nafarroako Mahastizaintza eta Enologia Zentroko mahastizaintzako talde teknikoak laborearen bilakaera fenologikoari buruzko datuak biltzen ditu astero. Lan hori Nafarroako barietate garrantzitsuenen gainean egiten da, hasi mahatsa ernetzen denetik eta heltzen hasten den arte, zenbait mahasti-eskualdetan, hala nola Erriberrin, Azagran, Ablitasen eta Vianan.
Mahatsa heltzen hasten denetik mahats-bilketaren unera arte, Nafarroako Mahastizaintza eta Enologia Zentroak astero kontrolatzen du fruituaren heltze-egoera Nafarroako mahastizaintzako eskualdeetan landatutako mahats-barietate nagusietan.
Errioxa Jatorri Deiturako eta Nafarroa Jatorri Deiturako herrietan jasotzen dira laginok, eta analisietan alderdi hauek hartzen dira kontuan: 100 baiaren pisua, pH-a, alkohol-gradu probablea, azidotasun osoa eta azido malikoa.
Nafarroako heltzeak 2024an:
Nafarroako Enologia eta Olio Laborategia (NEOL)
Nafarroako Nekazaritzako Elikagaien Laborategiaren barne dago, eta mahastizaintzaren sektorearekin lotutako produktuen analisi kimiko eta biologikoak egiten ditu, bai eta oliba-olioaren analisiak ere.