Descárgate la app
Basque Culinary Centerreko ikasleak Zabalguneko Merkatura joan dira Nafarroako tokiko produktuak zuzenean ezagutzeko eta munduko sukaldaritzan sartu ahal izateko
2025ko apirilaren 30a
Basque Culinary Centerreko ikasleak Zabalguneko Merkatura joan dira Nafarroako tokiko produktuak zuzenean ezagutzeko eta munduko sukaldaritzan sartu ahal izateko
Basque Culinary Centerreko ikasleak, hainbat herrialdetakoak, Iruñeko Zabalguneko Merkatuan izan dira asteazken honetan, Nafarroako tokiko produktuak eta kanal laburretan lan egiten duten merkatariak zuzenean ezagutzeko. Jose Mari Elgorriaga Comiruñako gerenteak gidatu du ibilbidea, eta ikasleek aukera izan dute postu ezberdinetan elkarreragiteko (frutategiak, harategiak, gazta-dendak…). Horrez gain, hainbat elaborazio egin dituzte Nafarroako Zainzuriarekin. Modu horretan, merkatua elkarrizketarako eta ikasteko eszenatoki bihurtu da; laster produktu horiek goi-mailako esperientzia gastronomiko bihurtuko dituzte.
(Albiste honi buruz gehiago jakin nahi baduzu, mesedez kontsulta ezazu gaztelaniazko bertsioa. Goiko nabigazio barra gorrian alda dezakezu hizkuntza).