2022ko otsailaren 8a

Chivite Lehendakariak Nekazaritzako Elikagaien proiektu estrategikoa baloratu du, eta “Nafarroan erreferentea den sektorea indartzeko aukera” nabarmendu

Proiektuak Foru Komunitateko BPG industrialaren %14ko duen sektorearen berrikuntza eta ikerketa sustatuko ditu
La Presidenta María Chivite valora el PERTE agroalimentario Irudi galeria

Nafarroako Foru Komunitateko lehendakari María Chivitek nekazaritzako elikagaien proiektu estrategikoa onartu izana baloratu du: «Gure erkidegoan erreferentea den sektore bat sustatzeko aukera bat da, berrikuntzarako duen gaitasunagatik eta lan egiten duen kalitateagatik bereizten dena», adierazi du. Proiektu honen bidez, ikerketa eta berrikuntza bultzatuko dira Nafarroan BPG industrialaren % 14ra iristen den sektorean. 

Nekazaritzako elikagaien sektorea suspertzeko eta ekonomia eraldatzeko proiektu estrategikoak (PERTE), ministroen kontseiluak gaur onartutakoak, sektorearen lehiakortasuna, iraunkortasuna eta trazabilitatea hobetzea du helburu. Foru Erkidegoan 25.000 langile baino gehiago dituen eta 3.000 milioiko negozio-bolumena ditu jarduera ekonomiko horrek. 

Chivite Lehendakariak adibide gisa jarri du Ebro Food Valley proiektuaren balioa, Nafarroak azken hilabeteetan sustatutako proiektua: "Nafarroak duen lidergoa eta gaitasuna eta izan dezakegun trakzio-efektua erakusten duen ekimena da", adierazi du.

Aurreikusitako jardueren artean, ikerketari eta berrikuntzari buruzko hainbat proiektu aurreikusten dira, industria indartzeaz eta balio-kate osoaren digitalizazioa bultzatzeaz gain. "Oso albiste ona da Europako funtsak izatea dagoeneko hasitako bide arrakastatsu horretan aurrera egiten jarraitzeko", nabarmendu du.